Defensa de Tesi Doctoral de Javier Espasa Labrador

Javier Espasa Labrador, des del passat 9 de maig del 2024, és Doctor en Ciències de l’Esport per la Universitat de Barcelona en superar la seva defensa de tesi. La seva tesi doctoral, titulada “Monitorización de la carga de entrenamiento y competición en el baloncesto femenino: jóvenes y alto nivel”, ha estat dirigida pelr les doctores Azahara Fort Vanmeerhaeghe i Marta Carrasco Marginet, i tutoritzada pel Dr. Xavier Iglesias Reig, dins del programa de doctorat d´Activitat Física, Educació Física i Esport de la Universitat de Barcelona i l´INEFC de Barcelona.
La tesi doctoral de Javier Espasa Labrador es centra en l’estudi de les demandes físiques i les respostes fisiològiques de les jugadores de bàsquet, tant joves com adultes. En la seva tasca de recerca ha avaluat tota l’evidència científica disponible en relació amb els mètodes i mètriques emprats en la monitorització de la càrrega a la pràctica d’aquest esport. A més, aquesta tesi doctoral descriu la càrrega durant les sessions d’entrenament i la competició, i arriba a discutir la relació que hi ha entre la dosi i la resposta, a més de correlacionar els valors de càrrega amb el rendiment durant la competició.
El tribunal avaluador ha estat format per la Dra. Mònica Solana Tramunt (Blanquerna), el Dr. Gabriel Daza Sobrino(INEFC) i el Catedràtic Sergio José Ibáñez Godoy (UEX).

La tesi, per compendi de publicacions, incorpora els següents articles:

Espasa-Labrador, J., Calleja-González, J., Montalvo, A. M., & Fort-Vanmeerhaeghe, A. (2023). External Load Monitoring in Female Basketball: A Systematic Review. Journal of human kinetics, 87, 173–198. https://doi.org/10.5114/jhk/166881.

Espasa-Labrador, J., Fort-Vanmeerhaeghe, A., Montalvo, A. M., Carrasco-Marginet, M., Irurtia, A., & Calleja-González, J. (2023). Monitoring Internal Load in Women’s Basketball via Subjective and Device-Based Methods: A Systematic Review. Sensors (Basel, Switzerland), 23(9), 4447. https://doi.org/10.3390/s23094447.

Espasa-Labrador, J., Peña, J. Caparrós Pons, T., Cook, M., Fort-Vanmeerhaeghe, A. Relationship between internal and external load in elite female youth basketball players. Apunts Sports Medicine, 56(211) https://doi.org/10.1016/j.apunsm.2021.100357.

Espasa-Labrador, J., Fort-Vanmeerhaeghe, A., & Carrasco-Marginet, M. (2023). External load in semi-professional female basketball players during competition. Open Science Framework. https://doi.org/10.17605/OSF.IO/ZNE9G.

This entry was posted in Bàsquet, Thesis. Bookmark the permalink.

Leave a comment