Projecte Minimalista INEFC-Bcn

Darrerament hi ha molts corredors que s’interessen pel “minimalisme”: uns cerquen solucions a problemes físics o lesions, d’altres simplement volen viure noves experiències. De fet, les estadístiques indiquen un increment significatiu en les vendes d’aquest tipus de calçat.

Minimalista

Aquells que sentim curiositat per la carrera minimalista creiem, en general, que hi ha una mancança d’informació sobre el tema i que la poca literatura científica existent, sovint, és contradictòria. Per aquesta raó, des de l’INEFC, volem estudiar la biomecànica de la carrera amb calçat minimalista.

L’estudi que realitzarem formarà part d’una tesi doctoral on es desenvolupen eines d’anàlisi de senyals electromiogràfics per a l’estudi dels patrons musculars. Així, en aquest projecte minimalista s’investigaran els patrons musculars emprats en la carrera. A més a més, per completar les dades electromiogràfiques (activitat dels músculs), s’enregistraran dades cinemàtiques (trajectòries i angles) i cinètiques (forces de reacció amb el terra). D’aquesta manera ampliarem l’abast d’aquest estudi.

Amb tot, el nostre objectiu és entendre com canvia la biomecànica dels corredors experimentats en el minimalisme en funció del tipus de calçat que utilitzen. Per poder assolir aquest objectiu necessitem observar un ampli grup d’esportistes. Per tant, si ets corredor, tens ganes de venir a col·laborar i vols que analitzem la teva tècnica, simplement t’has de posar en contacte amb nosaltres (projecteminimalista@gmail.com).

Com a institució dedicada a la recerca i a la docència, els resultats obtinguts al finalitzar aquest estudi seran publicats en revistes científiques, on esperem aportar un petit gra de sorra a la recerca en l’esport i l’activitat física.

Anuncios
Esta entrada fue publicada en Projects y etiquetada , , , , . Guarda el enlace permanente.

2 respuestas a Projecte Minimalista INEFC-Bcn

  1. Reblogged this on Projecte Minimalista INEFC-Bcn and commented:
    Resum del projecte al Grup de Recerca en Ciències de L’esport!

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s