Projecte Minimalista INEFC-Bcn

Darrerament hi ha molts corredors que s’interessen pel “minimalisme”: uns cerquen solucions a problemes físics o lesions, d’altres simplement volen viure noves experiències. De fet, les estadístiques indiquen un increment significatiu en les vendes d’aquest tipus de calçat.

Minimalista

Aquells que sentim curiositat per la carrera minimalista creiem, en general, que hi ha una mancança d’informació sobre el tema i que la poca literatura científica existent, sovint, és contradictòria. Per aquesta raó, des de l’INEFC, volem estudiar la biomecànica de la carrera amb calçat minimalista.

L’estudi que realitzarem formarà part d’una tesi doctoral on es desenvolupen eines d’anàlisi de senyals electromiogràfics per a l’estudi dels patrons musculars. Així, en aquest projecte minimalista s’investigaran els patrons musculars emprats en la carrera. A més a més, per completar les dades electromiogràfiques (activitat dels músculs), s’enregistraran dades cinemàtiques (trajectòries i angles) i cinètiques (forces de reacció amb el terra). D’aquesta manera ampliarem l’abast d’aquest estudi.

Amb tot, el nostre objectiu és entendre com canvia la biomecànica dels corredors experimentats en el minimalisme en funció del tipus de calçat que utilitzen. Per poder assolir aquest objectiu necessitem observar un ampli grup d’esportistes. Per tant, si ets corredor, tens ganes de venir a col·laborar i vols que analitzem la teva tècnica, simplement t’has de posar en contacte amb nosaltres (projecteminimalista@gmail.com).

Com a institució dedicada a la recerca i a la docència, els resultats obtinguts al finalitzar aquest estudi seran publicats en revistes científiques, on esperem aportar un petit gra de sorra a la recerca en l’esport i l’activitat física.

Advertisements
This entry was posted in Projects and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Projecte Minimalista INEFC-Bcn

  1. Reblogged this on Projecte Minimalista INEFC-Bcn and commented:
    Resum del projecte al Grup de Recerca en Ciències de L’esport!

  2. Gràcies companys!!!
    🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s